Sök
  • Köksmästare Drummelfot

ALICE DAGBOK (Mejlans 3 C)Jag är Alice. Jag är lite ensam här i Underlandet. Här i Underlandet är bara några djur inget annat. Jag ser ibland herr kanin som har jätte bråttom alltid. Men jag har sett också katten som försvinner bara och kommer tillbaka. Men allt är över nu är jag glad.

Jag är Alice ibland undrar jag varför var det just jag som ramlade till Underlandet. Jag är nog glad över att det hände till mig, för att annars hade jag aldrig träffat den hemliga katten.

Jag är Alice. Den var nog rolig där i Underlandet när jag blir jätte stor och jätteliten, när jag blev orm och den kex som hade sig ät mig och den saft som hade i flaskan drick mig. Den var alltid så orolig men det var nog rolig. Den krokett med strömmingen och kungen var änligen rolig gjrei.
Jag är Alice. Nu har jag äntligen kommit bort från Underlandet, och jag är hungrig. Det är skönt att vara hemma. Jag skulle vilja gå simma, med min mamma säger nej. Mamma gör nu mellanmål till mig. När jag var i Underlandet så det var först lite skrämmande men också ganska roligt. Jag såg en drottning, en katt som försvann hela tiden, en kålmask, en kanin och kaninhål. Jag var i drottningens slott. Och drottningen sa hela tiden att huvudet av. Jag har nu lite bråttom, föt att vi ska gå simma. JEE!

Jag är Alice. När jag gick med mamma till stranden jag sprang till norr, söder, väster, höger. När jag simmade en haj nästan åt mej. Men mamma räddade. Sen vi gick hem. Och åt smörgås. Det var roligt att vara på underlandet, hejdå!

Jag är Alice. Jag har idag spelat krokett med prinsessan. Prinsessan har jättestor krokettklubba. Prinsessans krokettklubba är skrämmande. Kungen är inte så skrämmande.


Jag är Alice. Jag skulle vilja gå simma men min mamma sa att jag får inte gå därför att jag är för liten att gå ensam. Så nu jag har inget att göra. Min mormor är för gammal att komma med och min mamma kan inte när hon måste ta hand om min nya lillebror. Och pappa har någonting annat. Jag tycker inte att min min mamma tar bara hand om min lillebror. Nå jag måste gå hej hej!

Jag är Alice. Jag tänker hela tiden varför just jag ramlade till Underlandet. Katten som jag träffade var jätte underligt han bara skrattade eller flyttade plats. Men i alla fall jag tyckte att vara i Underlandet. När jag träffade drottningen jag tänkte hurdan drottningen är.

Jag är Alice. I dag var det konstig dag jag har varit på Underlandet. På Underlandet var en katt som lärde hela tiden till mig och försvin och kom tillbaka. I Underlandet var det också andra konstiga djur och människor till exempel hattmakare och marshare. Jag drack med hattmakare och marshare te. Jag hälsade också en fågel som hade jätte fin röst.
Jag är Alice. Jag har varit här på underlandet ganska lång tid. Det är så underligt att vara först så liten och sen så stor. Jag vill gå hem så mycket att jag skulle göra vad som helst. Jag vill också äta marmeladsmörgås så mycket att jag får drömmar av den. Jag har träffat en katt som är jätterolig. Jag har också träffat ett larvigt kålmask som gav mig någon slags svamp. Jag var på drottningens krokettävling.

Jag är Alice, jag har trillat ner i Underlandet. Jag har är jätte ensam här i Underlandet. Jag är hungrig tyvärr. Men jag skulle vilja komma upp ur Underlandet. Men också vill jag hem. Ohoh! Nu är klockan så mycket att jag jag måste gå, hej då dagbok!

Jag är Alice och jag var just i Underlandet. Där var kålmask som sa”håll dig lugn”. Och i Underlandet var jätte rolig Hattmakare som dryck te. Där var också Marshare som har hela tiden bråttom. Jag har ätit apelsin marmelad fem minuter sen. Lyckligtvis jag är ny hemma och dricker saft. Nu har jag lärt att jag inte stör pappa. Jag har ont i fötterna för att jag var som en orm när den fågel sjöng att inte äta min ägg.
Jag är Alice. När jag var i underlandet så där var alla så skrämmande. Och där fick jag göra allt vad jag ville. Där var en hemsk drottning som skrek att alla huvuden bort. Men där var också roliga personer. Där var en katt, anka och fågel. Jag inte vill gå dit igen för att jag blir alltid större och mindre. I underlandet gråta jag så mycket att hela underlandet fulde av min gråt.
Jag är Alice. Min pappa är alltid någonstans. När jag fick en syskon så jag kände mig att mamma och pappa inte bryr mig. Och ingen vill gå simma med mig. Jag tycker jättemycket att simma. Jag säger till mamma att jag vill gå simma men hon säger att jag ska hitta på någon annan sak att göra. Men jag älskar endo min familj.


Jag är Alice. Jag är gått en jättestor kaninhål. Där jag drack en flaska som flyttade mig liten. Sen där var en pannkaka som flyttade mig stor. Där var också en kanin som hade hela tiden bråttom, kålmask som sa: -Håll dig lugn och drottning som spelade krokett med flamingo.

Jag är Alice. I dag trillade jag ner i en kaninhål och i kaninhålen fanns en liten dör. Den var så små att bara en mura kunde rymma genom den. Jag undrade hur skulle jag gå genom dörren. Men sen såg jag en vattenflaska i den stod drick mej, jag drack och snart var jag så små att jag räckte inte till nyckeln som var ovanför bordet. Sen såg jag en kex i den stod: Ät mej. Jag åt och sedan växte jag jette mycket. Efter det hände det många underliga saker men nu har jag bråttom så jag fortsätter i morgon.
Jag är Alice. Jag är jätte liten men när jag ska vara stor så jag är liten och sen ska jag vara liten så jag är stor. Jag tycker om marmelad smörgåsar. Jag tycker jättemycket om att simma och vara på picknick där äter vi jordgubb, smörgåsar. Min pappa har hela tiden och säger oi oi oi va jag har bråttom i tåget. Jag var i drottningens golftävlingar.

Jag är Alice. Den här är den första dag när jag har en lillebror. Det är lite tokigare än före, men kanske det blir bättre när han blir större. Pappa har också speciellt mycket bråttom. Det är jätte underligt.

Jag är Alice. Jag är nu i Underlandet. Det var konstigt när min pappa var plötsligt en kanin, och jag följde min pappa till Underlandet. Här i Underlandet såg jag en katt som var väldigt konstig, för när jag kom så den försvinner. Jag såg också en drottning som var inte en vanlig drottning, men nu är jag hemma igen, och jag är jätteglad.

Jag är Alice. Jag har inget och leka för att min mamma bara är med min lillebror, min pappa har hela tiden bråttom och min mormor vilar hela tiden. Jag måste vara hela tiden sen ensam. Men en gång jag började följa min pappa. Min pappa började förändra till en kanin. Sen den gick i ett hål i marken. Jag gick sen efter den lill det hål. Jag trillade ner.

Jag är Alice. I dag skulle jag vilja gå simma med min mamma. Jag skulle åka med min sparkcykel och mamma skulle promenera till stranden. Vi gick inte till stranden så jag var jätte sur. Jag hade inget att göra. Pappa hade jätte bråttom, jag vet inte vad pappa skulle göra. Allt var så hemligt att… att jag vet inget. Jag bara sparkade med min sparkcykel.
Jag är Alice. Jag fick just en lillebror, och jag just kom från Underlandet. Nu berättar jag Alice vad gjorde jag i Underlandet. När jag kom dit var det först roligt att byta form. Men sen var det inte rolig, man ville vara som ett normalt människa. Men den som minns jag bäst var den katten att jag har också ett egen katt. Men också därför för att den var så snabbt, där var det inte nog men nu när man tänker var det roligt. Men nu ska jag gå äta hejdå!

33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla